Dulceata de caise

de iry-gabriela in Dulceata / Gem, 6 Iul 2012 | 4213 vizualizari

 

.....am mai facut eu dulceturi dar cu vin nu am facut niciodata! am gasit reteta undeva pe net si din curiozitate am vrut sa vad ce poate sa iasa din asa o combinatie ,caise cu vin,..... si va spun nu am crezut ca o sa iasa asa deosebita ,sigur am s-o mai fac ca se merita,sa incercati si voi ca este super aromata.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de caise,
  • 800 ml vin alb demidulce daca se poate din acela mai bun,
  • 1 kg de zahar
  • 1/2 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de caise:

Pentru inceput se spala caisele, se scot samburii si se taie felii. Se lasa deoparte.

Separat se pun la fiert vinul cu zaharul, iar cand a dat intr-un prim clocot se adauga caisele taiate si se lasa la fiert la foc mic avand grija sa spumuim din cand in cand.

Se lasa la fiert cam 2 ore, iar spre final se adauga lamaia taiata feliii si se mai lasa inca 1/2  de ora la fiert.   Cand se raceste se pune in borcane, se infileteaza capacele si se intorc cu gura in jos pana dimineata. Apoi se depoziteaza la beci in locuri racoroase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

diaconta 1

07.07.2012, 22:14


cred ca are un gust ....ametitor dulcetica asta

MIUTA 1

08.07.2012, 00:33

iry-gabriela 1

08.07.2012, 15:46

va invit sa o preparati ,este o bunatate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]