Dulceata de agrise rosii

de Ela68 in Dulceata / Gem, 24 Apr 2013 | 12730 vizualizari

 

O dulceata preparata anul trecut. Sigur o voi repeta cand apar aceste fructe, a fost delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr agrise,
  • 300 gr zahar,
  • 50 gr apa,eventual se mai adauga o lingura pentru a acoperi zaharul,
  • un varf de lingurita de sare de lamaie.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de agrise rosii:

Spalam agrisele si le curatam de codita. Apoi preparam un sirop din zahar, apa si sarea de lamaie, lasandu-l sa fiarba pana se leaga. 

Adaugam agrisele si lasam la fiert cam 30 minute, amestecand din cand in cand. Am inceput sa nu ma mai uit la ceas, imi dau seama cand dulceata e facuta in functie de cum fierbe. Nu stiu cum sa descriu mai bine, mi se pare ca fierberea e constanta, punctiforma.

Nu mi-a iesit decat un borcan de 400 grame, s-a mancat foarte repede. Este gustoasa, am sa fac mai multa la anul , sa am si peste iarna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de agrise rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Panacris 1

25.04.2013, 09:30

Ela, agrisele rosii in Ardeal, se mai numesc ribizli. Dar sunt și agrise verzi, ele sunt un pic mai mari decat cele roșii, dar sunt la fel de bune!

diana_k 1

25.04.2013, 09:57

adry88 1

25.04.2013, 10:25

super buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de agrise