Dulceață de morcovi

de Panacris in Conserve, 27 Ian 2013 | 15207 vizualizari

 

Am ajuns la concluzia că dulceața se poate prepara în orice sezon! Am deschis ”conservăreala” ptr 2013, cu această dulceață inedită!

 

INGREDIENTE

  • morcovi necurățați 1000 g,
  • zahăr tos 800 g,
  • zahăr vanilinat 2 plicuri,
  • apă rece 3 căni,
  • lămîie 1 bucată,
  • portocală 1 bucată,
  • scorțișoară 2-3 bucăți,
  • cuișoare 4 bucăți.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceață de morcovi:

Se pune la fiert apa cu zahărul, la foc puternic, cca. 10 minute. Într timp se curăță morcovii, se dau pe răzătoarea fină, adăugăndu-se la siropul de zahăr. Se micșorează focul și se lasă la fiert, cca. 30 de minute, neacoperit. După ce se încheagă dulceața, se adaugă zeama de la citrice și puțină coajă, scorțișoara și cuișoarele, lăsându-se la fiert la foc mic, cca. 5 minute ptr a se îmbina gusturile. Dulceața se pune fierbinte în borcanele sterilizate în prealabil, se inchid ermetic și se lasă la dunst cald până a doua zi. Atenție: se scot bucățile de scorțișoară și cuișoarele din dulceață! Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceață de morcovi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Zamfira 1

05.02.2013, 08:39

o minune de dulceata, culoare, gust..imi place

Zamfira 1

05.02.2013, 08:39

miki_a 1

17.04.2015, 10:35

Super reteta! Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta de gogosari, telina si ardei iute