,, Mama a facut tort cu carnita!!!,, chicote si hilizeala in bucatarie asta se auzea acum cateva zile .......Bun,, tortul,, de carnita si frumos, sa nu mai spun ca nu trebuie sa mai adaug,, Dar de ce nu ai mancat painea???!!!....
Pentru hainuta :)) :
Punem plamanul de vita,pipotele si inimioarele la fiert cu putina sare si dupa ce se ia spuma adaugam o jumatate de ceapa alba .Ceapa verde se taie si se caleste in 50 ml ulei ,adaugam si ficatelul taiat cubulete.Lasam sa se patrunda apoi la racit.Dam prin masina de tocat piepul de pui crud ,limba de vita ,plamanul,pipotele si inimioarele( dupa ce au fiert si s-au racit) puteti da si usturoiul odata cu ele.Se amesteca tocatura cu ceapa calita cu ficateii,verdeata sare si pier dupa gust si ouale batute.
Aluatul este unul simplu de paine care il facem in timp ce fierbem carnea.Facem o maia din drojdie, zahar, putin lapte cald si doua linguri de faina si lasam la crescut .Cand incepe sa faca gaurele adaugam maiaua in mijlocul fainii amestecata in prealabil cu sarea si incepem sa framantam cu restul de lapte caldut si uleiul de masline,pana obtinem un aluat elastic .Se lasa la crescut acoperit cu folie de plastic sau un prosop curat.Cam 40 minute.
Intindem foaie din aluat pe masa infainata nici prea groasa nici prea subtire.Tava de tort cu peretii detasabili o tapetam cu hartie de copt apoi intindem foaia de aluat inauntru, sa depaseasca putin peretii tavii aluatul ,intepam cu furculita pe fundul tavii,asezam tocatura si nivelam,taiem resturile de aluat de pe margine si facem un snur pe care il punem peste umplutura chiar pe marginea tavii.Preincalzim cuptorul la 160 grade.Ungem aluatul cu ou batut cu o lingura de lapte si presaram mac.Dam la cuptor cam o ora cand marginile devin aurii puteti turna restul de ou deasupra peste umplutura dar nu-i obligatoriu,si se lasa pana se rumeneste.Se lasa la racit in tava 20 minute apoi se scoate si se pune pe un gratar.Se tine la frigider atat cat va tin nervii...........Sa aveti pofta!!!