Drob in aluat

de Constelatialeu in Aperitive / Garnituri, 19 Apr 2014 | 4051 vizualizari

 

Am ales varianta cu aluat,pentru ca am pregatit niste aluat cu oasanza sa fac foi pentru cremsnit si a fost un pic mai mult....

 

INGREDIENTE

  • 250 g ficat porc
  • 700 g ficat pui
  • 25 fire ceapa verde
  • 20 fire usturoi verde
  • 2 ardei capia rosii
  • 2 legaturi patrunjel
  • 3 legaturi marar
  • 5 oua crude
  • 5 oua fierte
  • sare
  • piper
  • cca 400 g aluat cu osanza
  • pentru un 1 ou
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob in aluat:

Pentru inceput punem la fiert ficatul,dupa ce s-a fiert il lasam sa se raceasca.Cand s-a racit il taiem cubulete mici.Apoi ne ocupam de verdeata,curatam ceapa,usturoiul,le taiem marunt .Incingem ulei intr-un tuciulet si calim ceapa si usturoiul,peste care punem ardeiul taia cubulete si alsam pana se inmoaie.

La final adaugam mararul si patrunjelul.Intr-un castron incapator punem ficatul taiat cubulete,adaugam amestecul de verdeata calit,omogenizam,potrivim de sare si piper,apoi adaugam cele 5 oua crude.Pregatim formele in care punem drobul,eu am folosit o tava de cozonac si un vas mic de yena.Intindem aluatul si imbracam vasele cu el,punem un stat de drob apoi oua fierte si deasupra restul de drob.Formam un grilaj din aluat,ungem cu ou batut si dam formele la cuptor pentru 50-60 min la foc mediu.

Cand s-a rumenit frumos scoatem formele din cuptor si lasam sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob in aluat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob de pasare