Drob de ton

de adnas54 in Aperitive / Garnituri, 6 Apr 2010 | 7186 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • * 2 conserve de ton in suc propiu   
  • * 300 g crema de branza   
  • * 5 linguri de suc de lamâie   
  • * 3 oua    
  • * 2 lingura amidon de porumb    
  • * sare si piper    
  • * verdeata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de ton:

Se scurge tonul din conserve si raman cca 240 gr. net. Într-un castron se pune tonul, branza, sucul de lamaie si gasbenusurile. In zeama de la ton se dizolba amidonul se se adauga peste compozitie. Se amesteca totul si se condimenteaza cu sare si piper. Albusele se bat tare si se incorporeaza cu grija in compozitie ca la sufleu.
Intr-o forma de savarina, guluf sau o forma clasica de chek, care se tapeteaza cu un pic de ulei si faina, se rastoarna compozitia de ton. Se presara putin pesmet deasupra pentru a forma o crusta.
Se da la cuptor la foc mic 30 de minute. Cand este ferma este gata..
O lasam sa se raceasca putin, apoi o rasturnam pe platou. Se poate servi cu un sos de  maioneza, ornat cu bucatele de masline tocate, verdeata sau dupa gust.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv budinca cu pui, ciuperci si legume