Dovlecel umplut

de Ina in Mancaruri cu carne, 13 Ian 2014 | 6918 vizualizari

 

Pentru ca am avut in gradina dovlecei de care am cam uitat, am indepartat miezul cu seminte si-am bagat restul la congelator, taiat rondele mari.
Zilele astea am facut o bunatate de dovlecei umpluti cu carne .

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei marisori
  • 300 g carne tocata
  • o cescuta cu orez
  • o ceapa
  • un morcov
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 500 ml suc de rosii
  • 2 rosii pentru capace
  • marar tocat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecel umplut:

Pregatim  compozitia pentru umplutura : Tocam ceapa si morcovul si le calim in 2 linguri cu ulei.  Adaugam 150 ml suc de rosii, orezul , carnea tocata si amestecam .  Cand se absoarbe tot lichidul de catre orez, oprim focul. Adaugam sare, piper, cimbru si omogenizam.

Intr-o tava unsa cu ulei asezam cilindrele de dovlecei  pe verticala. Umplem cu compozitia de carne fiecare cilindru, iar drept capac folosim felii de rosii. In tava turnam restul de suc de rosii si completam cu apa pana ce mai avem 1-2 cm din dovlecei afara. Presaram in ploaie sare si  cimbru.

Dam la cuptor pentru cca o ora, pana ce totul este bine fiert . Asezonam cu marar verde, tocat.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel umplut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]