Dovlecel olandez umplut

de adnia in Pui, 22 Ian 2013 | 3758 vizualizari

 

Am primit un dovlecel mai deosebit: arata foarte frumos, rotund, si cu petale, ca o floare (mi s-a spus chiar ca arata ca o farfurie zburatoare:)). Am inteles ca samanta provine din Olanda, dar si romanii nostri il cultiva.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. piept de pui
  • cateva ciuperci din conserva
  • 1 ou
  • 1 ceapa mica
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare, piper, dupa gust
  • patrunjel tocat
  • rozmarin pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecel olandez umplut:

 

M-am hotarat sa-l umplu cu o umplutura obisnuita de carne de pui si ciuperci, si pt. ca are coaja mai tare decat dovleceii obisnuiti, mi-am zis sa-l coc in coaja. Am trecut la scobirea lui cu o lingura, dupa ce i-am taiat cu grija un capac, apoi am presarat putina sare in interiorul dovlecelului.

Toate ingredientele pt. umplutura le-am pus in robot si le-am mixat.Dupa ce pasta de umplutura a fost gata, am umplut dovlecelul. L-am decorat cu feliute de rosii si fasii de ardei gras. Apoi i-am pus capacul si l-am dat la cuptor cca 45 min. la foc mic.(pana s-a in muiat coaja destul, iar umplutura s-a umflat usor).Ultimele 5 min. mancarea a stat la cuptor fara capacul de jena.Am transferat floarea rezultata pe un platou. Si dupa ce s-a racit putin, am taiat o "petala", ca sa vedeti sectiunea. Eu am servit cu iaurt grecesc, dar se poate servi cu orice alt fel de sos.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel olandez umplut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

_Alina_ 1

23.01.2013, 09:04

Grozav! Sper ca mai ai o portie si pentru mine.

diaconta 1

23.01.2013, 09:21

imi place si forma si reteta

adry88 1

23.01.2013, 11:17

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecel umplut cu carne toacata de porc