Dovlecei umpluti la cuptor

de laura_n in Pui, 28 Mai 2012 | 6670 vizualizari

 

Va propun o reteta delicioasa de dovlecei umpluti. Este ceva diferit de clasicul dovlecel umplut si fiert.

 

INGREDIENTE

  • 4 dovlecei mai "grasuti"
  • 500 g carne tocata de pui/ curcan/ vita
  • 1 ou
  • 1 leg. patrunjel
  • 1 morcov
  • 1 telina
  • 1 ceapa
  • 1 praf sare
  • 1 cutiuta 200 ml smantana
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti la cuptor:

Dovleceii se taie pe verticala in doua jumatati, se scobesc, iar miezul se taie si el in bucatele.

Se curata si se spala legumele. Ceapa se taie cubulete, morcovul si telina se dau pe razatoare.

Intr-o tigaie se caleste ceapa, apoi se adauga si restul de legume, si la sfarsit se adauga carnea tocata. Se condimenteaza cu sare si se lasa la calit pana se rumeneste putin carnea. Cine doreste, poate adauga si ciuperci la acest amestec.

Jumatatile de dovlecel se umplu cu acest amestec, deasupra punem niste smantana (eventual batuta cu ou), niste patrunjel tocat si dam la cuptor cam 20 min.

Se servesc calzi ! Sunt deliciosi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

ieri la 08:34

Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca

pe 08.04 la 17:05

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

pe 08.04 la 16:14

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti