Dovlecei si ardei umpluti

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 3 Dec 2017 | 2471 vizualizari

 

Un plat traditional  moldonesc si romanesc - Ardei umpluti.
Am adaugat si 3 dovlecei rotunzi pentru a varia legumele.
"reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata de porc
  • 250 g carne tocata de vita
  • 100 g orez
  • 2 cepe mari
  • 3 linguri de bulion de rosii
  • patrunjel verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • cimbru, dafin
  • 6 ardei rosii si verzi
  • 3 dovlecei rotunzi
  • 3 rosii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei si ardei umpluti:

Spalati si goliticuratati ardeii de seminte, pastrati capacelele.

Spalati dovleceii, taiati un capacel si-i goliti. Pastrati miezul lor.

Curatam si taiem ceapa marunt.

Calim ceapa in uleiul de masline, adaugam orezul si-l calim pana devine translucid.

Adaugam miezul de la dovlecei tocat marunt si lasam pe foc pana cand apa se evapora.

Intr-un castron mai mare, se pune carnea, se adauga orezul racit cu dovleceii, patrunjelul tocat, pasta de rosii, sare si piper.

Se amesteca bine. Verificati daca mai trebuie sare sau piper.

Incalziti cuptorul la 200 °C.

Umplem fiecare ardei si fiecare dovlecel cu compozitia formata, iar deasupra punem capacelul.

Se aranjeaza in oala sau intr-un vas pentru cuptor.

Adaugati 2-3 pahare de apa oparita.

Dati la cuptor pentru 50 de minute, verificand si adaugand apa,daca este necesar.

Serviti-i calzi cu mamaliga si smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei si ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute din varza dulce