Dovlecei pane la cuptor

de Dana Cristea - pusikmea in Aperitive / Garnituri, 3 Iul 2011 | 33756 vizualizari

 

de cum i-am vazut la rocsi am zis ca trebuie sa-i fac, mai ales ca aveam dovlecei in frigider si nu sunt prajiti, nu au iesit asa frumosi ca ai ei, insa sunt tare buni pe cuvant de onoare :D :)))rocsi ms de reteta :*

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • boia dulce de ardei
  • marar proaspat
  • faina
  • 1/2 cana apa minerala
  • 3 linguri de ulei
  • cascaval ras de pus deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei pane la cuptor:

Curatam si spalam dovleceii, ii taiem rondele, dupa care punem sare peste ei si ii lasam intr-un castron ca sa iasa apa din ei.

Intre timp pregatim coca prin care vor fi dati dovleceii.
Batem ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam apoi apa minerala, va creste considerabil volumul, punem uleiul, piperul si boiaiua si omogenizam, adaugam faina putin cate putin pana ajungem la consitenta alutului de clatite, iar la sfarsit punem si mararul tocat fin.

Dam dovleceii prin aceasta compozitie si ii punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptrul preincalzit aproximativ o ora, pana cand incepe sa se rumeneasca deasupra si sa capete o culoare aurie.

Inainte de ai scoate din cuptor punem cascaval ras deasupra si mai lasam 5 minute.

Se servesc atat calzi, cat si reci.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei pane la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chec cu dovlecel