Dorayaki - Clatite japoneze

de simsim82 in Dulciuri, 4 Mar 2014 | 17515 vizualizari

 

Am "facut cunostinta" cu minunatiile astea dulci datorita copiilor mei, carora le place un desen animat numit Doraemon. Astfel, curioasa de felul meu, am cautat reteta si iata ce a iesit!

 

INGREDIENTE

  • 80 g faina
  • 2 oua
  • 1 lingura miere
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 50 g zahar
  • 1-2 linguri apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorayaki - Clatite japoneze:

 Bateti ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Se adauga faina, se amesteca bine (sa nu ramana cocoloase), apoi se adauga mierea si amestecati pana se omogenizeaza compozitia.
La final se adauga praful de copt dizolvat in apa.
Se acopera vasul in care este compozitia si se da la frigider 1 ora.
Incingeti o tigaie antiaderenta si turnati jumatate de polonic cu compozitie in centrul tigaii. Nu intindeti clatita cu nimic, lasati aluatul sa se intinda singur.
Cand incep sa apara primele basicute pe clatita se intoarce pe partea cealalta.
Clatita trebuie sa aiba ambele parti maronii si netede.

TIPS-URI

1

Japonezii le umplu cu Anko (pasta de fasole Azuki), dar noi am preferat clasicul gem de prune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorayaki - Clatite japoneze" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

tiby 1

05.03.2014, 09:00

MIUTA 1

05.03.2014, 12:34

Valclaudia 1

28.08.2014, 06:38

la multi ani! le voi incerca si eu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Turta dulce