... Si alaturi de voi dragi prieteni, am ajuns la reteta cu numarul 1100. Multe -putine? Important a fost ca le-am preparat si impartasit cu drag si bucurie :X.
Peste in acqua pazza este o reteta care te ,,bantuie '' pana cand o pui in aplicare :d . Prima data am vazut acest preparat la bucatarasa noastra Elucubratiiculinare https://www.bucataras.ro/retete/peste-in-apa-nebuna-54924.html. Am cautat si m-am inspirat din retete italiene. Cu adevarat o nebunie de gusturi si arome acest peste in apa nebuna. De mult timp nu am mai gatit ceva atat de gustos si echilibrat.
Poti exclama dupa se servesti asa ceva ,, O mio amore :D !!! '' Cand sunt in cautare de retete noi si deosebite, oricat ma invart si ma sucesc in cautari, tot pe Bucataras gasesc retete deosebite si pe plac. Verificat !!! Pe cuvant de Bucataras :D
Pofta buna !!!
1
Daca aveti posibilitatea, folositi scoici proaspete.
2
Nu ezitati sa folositi atat usturoi, prin fierbere isi pierde din tarie.
3
Caperele ce le-am folosit au fost uriase si deosebit de gustoas . Se vede si in imagini, sunt de marimea maslinelor.
4
Se pregatesc ingredientele la inceput pentru ca succesiunea prepararii este rapida.
5
Aveti grija sa nu ardeti usturoiul. Usturoiul prea prajit da un gust amarui mancarii.
6
Dupa ce se repune in tigaie, prepararea se poate finaliza la cuptor timp de 30 minute. Fiind vara si foarte cald, am preferat varianta fierberii rapide.
7
Regretul meu este ca nu am pus apa mai multa [ 400 ml -era indicat in retetele italiene ]. Zeama a fost o nebunie ...
8
S-ar putea spune ca pestele cere lamaie. Nu este nevoie. Gustul acrisor este dat de caperele conservate in otet.
9
Serviti dorada in aqua pazza alaturat de un vin alb. Noi am avut cate un pahar de prosecco.