Dobos tort

de Corinuta in Torturi, 4 Iul 2010 | 24775 vizualizari

 

Reteta am luat-o dintr-o revista mai veche "Libertatea ptr femei" si cu mici modificari asta a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • putina sare
  • 250 g unt
  • 200 g ciocolata
  • 2 lingurite cafea solubila
  • 3 lingurite lichior de cirese
  • esenta de vanilie
  • 200 g foi de napolitana
  • 80 g nuca de cocos rasa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dobos tort:

Se pun ouale intr-un bol si se bat spuma cu mixerul impreuna cu zaharul si sarea, pana se topeste tot zaharul si se obtine o crema spumoasa de consistenta unei smantani.

Separat intr-un bol, se pun ciocolata, cafeaua si putin unt la baie de aburi amestecandu-se incontinuu sa nu se faca cocoloase. 

Se mixeaza untul cu lichiorul si esenta de vanilie pana arata ca o crema fina si se amesteca putin cate putin cu crema de ciocolata si cea de oua. Se pune la rece 30 de minute.

Foile de napolitana se decupeaza dupa forma tavii  care o doriti. Se pune o foaie de napolitana, un rand de crema si tot asa pana se termina foile. Se preseaza cu ceva greu, se imbraca cu crema, se presara nuca de cocos si se da la frigider 2-3 ore.

Se serveste la cafea sau ceai.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dobos tort" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu blat de cacao si crema de ciocolata