Desert verrine cu cirese si mascarpone

de oanapl in Dulciuri, 13 Iun 2017 | 3929 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta am avut ca sursa de inspiratie blogul divainbucatarie.ro

 

INGREDIENTE

  • 250 g cirese (fara samburi)
  • 120 ml apa
  • scortisoara
  • 1 lingura cu varf zahar tos
  • 1 lingurita rasa amidon
  • 250 g mascarpone Delaco
  • 50 ml frisca lichida
  • esenta de vanilie
  • 1 lingura cu varf zahar pudra
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert verrine cu cirese si mascarpone:

Pui la fiert ciresele, in apa cu zahar tos si scortisoara. Le lasi in jur de 3 minute, apoi le iei de pe foc si scurgi lichidul separat.
Dizolvi amidonul in acesta, pui iar la foc mic pentru un minut, iei de pe aragaz, adaugi ciresele si amesteci usor pentru a le acoperi uniform cu sosul obtinut. Lasi sa se raceasca.
Mixezi crema mascarpone cu esenta de vanilie, frisca lichida si zaharul pudra.
Cand s-au racit ciresele, pui cate o lingura in fiecare paharel, acoperi cu crema mascarpone, apoi repeti operatiunea, terminand cu ciresele.
Lasi la rece 30 minute, apoi poti servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert verrine cu cirese si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu gem de prune si nuci - de post