De la Dna Flores, careia ii multumesc pentru reteta aceasta!
Mixam galbenusurile cu 250 g zahar pana se albesc, adaugam laptele treptat, faina si punem pe foc mic , amestecand pana se ingroasa crema.
Crema obtinuta o lasam sa se raceasca putin si punem in ea gelatina hidratata si topita. Intre timp, batem albusurile de ou cu cele 250 g zahar ramas si le incorporam in crema de oua. In cazul in care doreste cineva sa iasa tortul in 2 culori (cazul meu :P), atunci mixam galbenusurile cu tot zaharul.
In tava rotunda de tort (d=26 cm) punem folie alimentara pe care o stropim cu apa rece (procedam astfel pentru ca sa nu se lipeasca crema de folie) si turnam un strat de crema, apoi banane (taiate pe lungime in 3 parti) pe care le asezam concentric, crema din nou, banane, iar la final acoperim cu crema (bananele se oxideaza foarte repede si din aceasta cauza e necesar ca ultimul strat sa fie de crema).
Punem tortul in frigider pentru cca 12 ore (de seara pana dimineata). A 2-a zi asezam un platou peste tort si il rasturnam invers cu o miscare ferma. Dam folia alimentara jos. Decoram dupa plac sau nu ;) eu am ales sa il decorez cu bobite si fulgi de ciocolata.