Desert tort Iris - reteta 100

de Bucataras Diana in Torturi, 1 Mar 2017 | 4701 vizualizari

 



Yuppy, am ajuns si eu la reteta 100. Pentru asa o cifra frumoasa, am pastrat aceasta reteta, pentru mine, de suflet. Este un tort pe care ni-l facea mama. Mama ii spunea tort Joffre, dar eu ii spun tort Iris, in memoria ei. Din motive obiective, nereusind sa ii facem ziua piticului ca de obicei, am facut mai multe tortulete cu care am mers la rude, prieteni, etc :) Va voi scrie cantitatile pentru 2 torturi mai mici sau unul maricel.

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete unt
  • 500 g zahar
  • 100 g cacao
  • 8 galbenusuri
  • 400 g frisca
  • 400 g faina de biscuiti
  • cca 300 g nuca
  • 200 g visine din visinata
  • frisca si ciocolata pentru decor
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Iris - reteta 100:

Coacem nuca la cuptor, cateva minute.

Intre timp, facem faina de biscuiti, eu o fac la robot din biscuiti populari sau petit beurre, apoi frecam untul cu zaharul, adaugand treptat cate un galbenus. Dupa aceea adaugam, pe rand, faina, cacaoa si frisca. Amestecam continuu pana obtinem o pasta. La sfarsit, adaugam nuca prajita si visinele din visinata. Tapetam un vas cu folie alimentara, punem compozitia si dam la congelator.

Pofta buna si La multi ani! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Iris - reteta 100" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (12)

Bunica 1

01.03.2017, 16:17

Felicităriiiii!

Rocsi 1

01.03.2017, 20:41

Felicitari Diana si la cat mai multe retete! Iau si eu o feliuta de tort!

Andra_Constantinescu 1

01.03.2017, 21:06

Felicitări! Tine-o tot asa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]