Cu pasi mici dar siguri, am ajuns la reteta cu numarul 200 si nu putea fi decat ceva dulce, o "reteta cu dragoste". Cu dragoste pentru gatit, cu dragoste pentru voi care ma sustineti.
Blat:
Crema:
Sirop:
Pentru blat, mixam galbenusurile cu zaharul pana devin pufoase si se deschid la culoare. Adaugam apoi faina, cacaua, uleiul si apa(rece) in care am dizolvat cafeaua si amestecam atat cat sa se omogenizeze.
Separat batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc apoi le incorporam cu grija impreuna cu praful de copt in amestecul de galbenusuri.
Punem preparatul intr-o tava rotunda (25 cm diametru) tapetata in prealabil cu hartie de copt si dam la cuptor la 180ºC pana trece testul scobitorii.
Pentru sirop punem toate ingredientele pe foc si lasam sa dea 2-3 clocote, amestecand frecvent.
Pentru crema mixam branza cu margarina pana devine o crema fina. Separat batem frisca impreuna cu zaharul pudra. Amestecam crema de branza cu frisca si vanilia si dam la frigider pentru 20 de minute.
Cand blatul s-a racit, decupam marginile in asa fel incat sa-i dam forma de inima si il taiem in doua foi egale. Cu ajutorul unui betisor pentru frigarui intepam blatul dupa care turnam cu lingura din siropul racit. Intindem jumatate din cantitatea de crema, din care am oprit 2 linguri, pe una din foi si acoperim cu cealalta. Terminam cu cele 2 linguri de crema pe a doua foaie si nivelam.
Restul de crema il impartim in trei parti egale in care punem colorantul alimentar. In primul castron punem o picatura de colorant, in al doilea 2 iar in al treilea 3 picaturi si amestecam bine. Acoperim lateralele tortului cu ajutorul unei pungi cu duza incepand cu crema mai inchisa la culoare, apoi cea medie si terminam cu cea mai deschisa. Cu lama unui cutit sau cu o spatula nivelam lateralele.
Taiem capsunile in jumatati si le asezam deasupra dupa cum dorim, apoi dam la frigider pentru minim o ora.