Desert tort de inghetata cu banane si capsuni

de Andra_Constantinescu in Torturi, 7 Iun 2019 | 3642 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru tort:
  • 500 g capsuni (cantarite fara codite)
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat (8 g/plic)
  • 500 ml frisca lichida indulcita (rece)
  • 400 g lapte condensat
  • 500 g banane (cantarite fara coaja)
  • Pentru decor:
  • 2 banane
  • 3 capsuni
  • frunzulite de roinita
  • Diametru tava: 22 cm
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de inghetata cu banane si capsuni:

Capsunile curatate de codite se spala si se taie in patru. Se fierb cu zaharul si zaharul vanilat pana cand scade zeama lasata. Se lasa sa se raceasca, apoi se paseaza cu ajutorul unui mixer vertical, obtinand astfel un piure.

Se mixeaza jumatate din frisca si se amesteca cu jumatate din laptele condensat si cu piureul de capsuni. Aceasta compozitie se toarna pe un platou pe care a fost asezat un inel de la o tava detasabila de tort, cu peretii inveliti in folie de aluminiu.

Bananele se curata de coaja si se paseaza cu ajutorul unui mixer vertical.

Se mixeaza restul de frisca, apoi se amesteca cu restul de lapte condensat si cu bananele pasate. Se toarna compozitia in tava, peste compozitia cu capsuni.

Se decoreaza tortul cu felii de banane pe margine, iar in mijloc se pun cele 3 banane (taiate in cate 3 felii, doar pana la baza).

Se da tortul la congelator si se serveste dupa ce a inghetat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de inghetata cu banane si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort etajat cu crema de mascarpone si frisca