Aluat: ciocolata se topeste in baie de aburi si se lasa la racit la temperatura camerei. Se bate spuma untul cu mixerul, la care se adauga treptat 75 g zahar pudra, zahar vanilinat, ciocolata racita, 2 oua si 4 galbenusuri. Se incorporeaza faina, praful de copt si cacao.
Albusurile se bat spuma, apoi adaugati treptat 75 g zahar pudra si mixati. In aluatul cu cacao, se pune spuma de albusuri,amestecand usor.
Se toarna aluatul intr-o forma de tort de 25-26 cm diametru, unsa cu ulei (de preferat cu hartie de copt) si se coace in cuptorul preincalzit, timp de 45 minute. Dupa 20-30 minute, va uitati pe geamul cuptorului sau verificati. Cand introduceti scobitoarea in mijloc, trebuie sa iasa curata. Atunci este gata!
Se lasa la racit si pregati crema.
Crema: Se pune la incalzit laptele, iar praful se amesteca cu 4 lg zahar si putin lapte din oala.Se toarna in cratita de pe foc (inainte de a fierbe -daca laptele este pasteurizat) si se amesteca ,pana se ingroasa.Cand este gata, inchideti focul ,lasati la racit,apoi adaugati untul.
Blatul l-am taiat in doua: am introdus cutitul la mijlocul grosimii blatului,pana in centru si am rotit farfuria, astfel au rezultat doua blaturi.
Am insiropat primul blat cu un sirop facut din zahar, apa, ness, esenta rom.Apoi, se intinde crema,se pune al doilea blat ,se insiropeaza din nou si se pune glazura.
Glazura: se topeste ciocolata cu laptele si zaharul pudra,in baie de aburi.Se lasa la racit, se tine in frigider 30 minute, apoi se intinde pe tort.