Desert tort cu nuca

de violeta30 in Torturi, 7 Ian 2019 | 2963 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat

  • 6 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de faina
  • 1 plic de praf de copt
  • lamaie razuita
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri de lapte
  • 200 gr nuca macinata
  • esenta de vanilie

Crema

  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 1 ciocolata cu lapte Milka
  • 150 gr nuca
  • 200 ml frisca lichida
  • vanilie
  • 10 gr gelatina

Decor

  • bucatele de ciocolata
  • nuca
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu nuca:

Blatul

Ouale se separa. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca cu zaharul, laptele, uleiul, lamaia razuita, un praf de sare  si vanilia. Cand zaharul este topit se adauga faina si praful de copt, apoi se adauga albusurile cu grija si dupa, nuca.

Crema

Ouale, zaharul si ciocolata rupta bucati se pun pe baie de abur si se lasa pana se face ca o crema si ciocolata e topita, apoi batem crema rezultata pana isi dubleaza volumul. Lasam crema 30 minute la frigider.

Dupa ce se raceste adaugam frisca si batem pana se intareste. Adaugam si gelatina hidratata si amestecam bine. Lasam la rece pana incepem asamblarea.

Asamblarea

Taiem blatul in 3.

Intr-o forma cu inel, detasabila, vom aseza prima foaie, fiecare foaie o vom unge cu crema pana terminam ingredientele, iar deasupra vom unge tot cu crema, peste care vom presara nuca si ciocolata bucati.

Se lasa pana a doua zi la frigider.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata si crema de vanilie