Desert tort cu mure si ciocolata

de Andra_Constantinescu in Torturi, 19 Sep 2020 | 4033 vizualizari

 

Am facut un tort delicios, la care am combinat murele cu ciocolata si cu gustul de rom. 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 150 g zahar
  • esenta de rom
  • 20 g cacao
  • 130 g faina
  • 5 g praf de copt
  • Diametru tava: 22 cm
  • Crema cu mure:
  • 200 g mure
  • 100 g zahar
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • 5 g gelatina
  • 50 ml apa
  • Crema cu ciocolata:
  • 100 g ciocolata cu caramel
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 50 g zahar pudra
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • 5 g gelatina
  • 50 ml apa
  • Sirop:
  • 100 g zahar
  • 300 ml apa
  • esenta de rom
  • Glazura si decor:
  • 100 ml frisca lichida indulcita
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 20 g zahar pudra
  • 2 linguri apa
  • esenta de rom
  • inimioare de ciocolata
  • fulgi de ciocolata alba
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu mure si ciocolata:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin ca o bezea.

Se adauga galbenusurile si esenta de rom si se omogenizeaza.

Se incorporeaza cacaua, faina si praful de copt, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula din silicon.

Se toarna aluatul intr-o tava detasabila unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand trece de testul scobitorii.

Murele se spala si se pun impreuna cu zaharul la fiert pana cand se inmoaie si scade un pic din zeama lasata. Se dau prin sita si se lasa sa se raceasca.

Ciocolata se amesteca cu frisca lichida si se dau la foc pana cand se topeste toata ciocolata. Se lasa sa se raceasca, apoi se introduce la frigider pentru a se raci si mai bine.

Intre timp, se pregateste siropul. Se caramelizeaza zaharul intr-o craticioara, apoi se adauga apa. Se lasa la fiert pana cand zaharul caramelizat se topeste si se adauga esenta de rom. Se lasa sa se raceasca.

Blatul se taie in doua.

Se asaza o parte din el pe un platou, se pune in jurul lui inelul de la tava detasabila si se insiropeaza.

Intr-o craticioara se amesteca gelatina cu apa si se dau deoparte pentru circa 10 minute. Dupa aceea, se pune craticioara la foc pana cand gelatina devine lichida.

Se mixeaza 200 ml frisca, se adauga gemul de mure si jumatate din gelatina si se omogenizeaza.

Se mixeaza frisca cu ciocolata, apoi se adauga zaharul pudra (dupa gust) si cealalta jumatate de gelatina si se omogenizeaza.

Peste blatul insiropat se pune jumatate din crema de ciocolata, se adauga crema cu mure, cealalta jumatate de crema cu ciocolata si, in final, celalalt blat, care se insiropeaza la randul sau.

Se da tortul la rece pentru cateva ore pentru a se inchega cremele.

Pentru decor, se amesteca ciocolata cu frisca, zaharul si esenta de rom si se pun la foc pana cand se topeste ciocolata si se obtine o compozitie omogena.

Daca este necesar, ciocolata amaruie fiind foarte densa si uscata, se adauga si apa.

Se lasa sa se racoreasca un pic, apoi se decoreaza tortul cu aceasta ciocolata alaturi de inimioarele de ciocolata si fulgii de ciocolata alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mure si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata si mascarpone