Desert tort cu fructe de sezon

de mirela0911 in Torturi, 2 Iul 2017 | 4585 vizualizari

 

Pentru ca am avut parte de o minunata surpriza, aceea de a castiga bicicleta la concursul "Retete cu gust de copilarie", mi-am zis ca trebuie sa vin cu ceva in semn de multumire pentru voturile voastre, pentru increderea acordata retetei mele. Va multumesc mult! >:D<
Tortul este unul usor in care fructele de sezon sunt la putere. Am pus din toate cate am avut.

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 5 albusuri (avute in congelator)
  • un praf de sare
  • 5 lg zahar
  • 5 lg rase de faina
  • 5 lg nuca de cocos
  • 1/2 plic praf de copt
  • zmeura

Pt. jeleu de visine:

  • 500 g visine
  • 4-5 lg zahar (sau dupa gust)
  • 1 plic gelatina

Pt. crema de vanilie:

  • 2 oua
  • 3 lg zahar
  • 20 g amidon
  • 200 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat/esenta de vanilie
  • 200 g branza dulce de vaci

Mai avem nevoie de:

  • 15 buc piscoturi
  • orice sirop pt insiropat
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 lg zahar pudra vanilat
  • fructe de sezon: zmeura, coacaze negre, cirese
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu fructe de sezon:

Blatul: Albusurile se bat cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine pana se obtine o spuma tare.

Separat, se amesteca faina, nuca de cocos si praful de copt. Se toarna peste albusuri si se omogenizeaza prin rasturnare de jos in sus. Se tapeteaza o tava rotunda cu hartie de copt si se rastoarna compozita. Se niveleaza, iar deasupra se pune zmeura din loc in loc. Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pana trece testul scobitorii (cca 20-25 de minute). Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Crema de vanilie: Se amesteca cele 2 oua cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga amidonul si laptele. Se pune pe foc mic si se lasa pana se ingroasa ca o budinca. Se lasa la racit, apoi se adauga branza de vaci.

Jeleul de visine: Se spala visinele, se scot samburii si se pune zaharul peste ele. Se lasa deoparte pentru a-si lasa sirop.

Intre timp, se pune gelatina sa se hidrateze, conform instructiunilor de pe plic. Visinele se pun la foc mic, timp de 5 minute. Se iau de pe foc si se lasa sa se racoreasca un pic, apoi se toarna gelatina hidratata. Se amesteca bine pana se topesc granulele de gelatina. Se lasa la racit pana incepe usor sa se intareasca.

Pe un platou, se asaza blatul cu cocos. Se pune inelul detasabil in jurul blatului. Se toarna jeleul de visine usor intarit (pentru a nu curge). Se da la rece pentru 15 minute apoi se pune peste jeleu crema de vanilie.

Se prepara un suc din care preferati. Eu am facut din sirop de capsuni. Se insiropeaza piscoturile si se asaza peste crema de vanilie. Se da tortul la rece. 

Smantana pentru frisca se mixeaza impreuna cu 2 lg zahar vanilat. Cand incepe sa se intareasca, se mai mixeaza putin, apoi se da la frigider pentru jumatate de ora.

Se scoate tortul din frigider, se indeparteaza inelul detasabil si se fac moatze de frisca deasupra piscoturilor, apoi se orneaza cu fructe: zmeura, coacaze negre si cirese.

Se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pt. insiropat, se poate folosi orice fel de sirop preferati.

2

Fructele pot fi de orice fel, este sezonul lor acum.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu fructe de sezon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort " Black & White" Michael Jackson