Desert tort cu crema de lapte condesat si nuca de cocos

de Lau in Torturi, 24 Iun 2018 | 5210 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 albusuri
  • 150 g zahar
  • 100 g nuca de cocos
  • 50 g faina
  • un praf de sare
  • 1/2 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • zeama e la 1/2 lime
  • Crema
  • 400 g lapte condensat
  • 230 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • coaja de lime
  • 300 ml frisca
  • 50 g nuca de cocos
  • Decor
  • 200 ml frisca
  • 100 g smantana de tara
  • 100 g ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de lapte condesat si nuca de cocos:

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul treptat si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.

Adaugam esenta si zeama de lime. Omogenizam. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos. Amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca 2 min in tava, dupa care il scoatem si il lasam sa se raceasca foarte bine.

Cand este rece, il taiem in 3 felii egale.

Intre timp pregatim crema-intr-un ceaun adaugam laptele condensat, laptele si punem pe foc.

Intr-un bol batem galbenusurile, faina si putin lapte, peste laptele care da in clocot, amestecand continuu cu telul, lasam pe foc pana ce se ingroasa ca o budinca, la final adaugam coaja de lime si esenta de vanilie.

Acoperim cu folie si lasam sa se raceasca foarte bine.

Mixam frisca si adaugam treptat in crema racita, nuca de cocos si amestecam pana ce se omogenizeaza.

Ansamblare-asezam prima foaie de blat-insiropam (eu am folosit compot de ananas)- crema- blat- crema- blat.

Dam la rece 1 ora.

Mixam 150 ml frisca impreuna cu smantana si imbracam tortul. Dam la rece 30 min.

Topim ciocolata cu frisca ramasa si turnam deasupra, decoram dupa plac.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de lapte condesat si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

ULTIMELE COMENTARII

Dafur

Dacă ești în căutarea unui colier din argint elegant și de calitate, merită să arunci o privire pe https://www.chanti.dk/p-halskaeder-i_soelv . Aici vei găsi o selecție variată de coliere din argint sterling autentic – de la modele simple și clasice până la modele moderne. CHANTI este sinonim cu calitate, prețuri corecte și un magazin online ușor de utilizat. Fie că este un cadou sau pentru tine – un colier din argint conferă fiecărei ținute o notă elegantă. Datorită livrării rapide și plății sigure, noua ta bijuterie preferată este la doar câteva clicuri distanță.

De ce purtam bijuterii?

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu caise, pere si ananas