Desert tort cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si jeleu de visine

de mirela0911 in Torturi, 18 Iun 2017 | 5246 vizualizari

 

Acest tort l-am pregatit de ziua fiicei mele, un tort in care s-au combinat mai multe gusturi: o crema de ciocolata amaruie cu visine si o crema fina de mascarpone si ciocolata alba pe un strat de jeleu acrisor de visine. Un deliciu! :X 
Tortul este mare dar daca doriti sa-l pregatiti, puteti ajusta cantitatile in functie de numarul de persoane.

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 10 oua
  • 10 lg zahar
  • 5 lg apa
  • 5 lg ulei
  • coaja rasa de lamaie
  • 20 lg faina
  • 1 plic praf de copt

Crema de ciocolata:

  • 150 g ciocolata amaruie
  • 350 ml frisca lichida
  • esenta de rom (optional)

Crema de mascarpone:

  • 250 g mascarpone
  • 100 g ciocolata alba
  • 4-5 lg lapte
  • 150 ml frisca lichida

Jeleu de visine:

  • 500 g visine
  • 4-5 lg zahar
  • 1 plic gelatina

Sirop:

  • 400 ml apa
  • 2-3 lg zahar (sau dupa gust)
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie

Pt. decor:

  • crema de ciocolata
  • crema de mascarpone
  • 100 ml frisca lichida
  • visine
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si jeleu de visine:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand, zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare ca de bezea. Se pune apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca usor cu uleiul, apoi se toarna peste albusuri. Se amesteca cu o spatula. Faina amestecata cu praful de copt se incorporeaza in spuma, in doua reprize. Se amesteca prin rasturnare pana se omogenizeaza. Se toarna amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute sau pana trece testul scobitorii. Cand este gata, se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie in trei parti.

Crema de ciocolata: Ciocolata se rupe bucatele si se pune intr-o craticioara. Se toarna cam 50 ml frisca lichida si se pune pe foc mic. Se amesteca continuu pana se topeste ciocolata. Pe parcurs se toarna si restul de frisca lichida, pentru a se omogeniza cat mai bine. Cand este gata, se lasa sa se tempereze, apoi se pune la rece pentru cel putin o ora. Se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa, mai deschisa la culoare. Tot acum se adauga si esenta de rom, daca preferati.

Crema de mascarpone: Ciocolata alba se rupe bucati si se pune pe foc mic impreuna cu laptele pana se topeste si se omogenizeaza. Se lasa la racit. Mascarponele se mixeaza, apoi se adauga cate o lingura din ciocolata topita si se omogenizeaza. Cele doua trebuie sa fie la aceeasi temperatura, altfel riscam sa se taie. Separat se mixeaza frisca lichida apoi se incorporeaza in crema de mascarpone si ciocolata alba.

Siropul: Se fierbe apa impreuna cu zaharul, se lasa la racit apoi se adauga coaja de lamaie.

Jeleul de visine: Visinele se curata de samburi, se pun intr-o craticioara si se presara zaharul. Se lasa jumatate de ora pentru a-si lasa sucul. Se mai amesteca din cand in cand. Se pune pe foc si se lasa sa dea cateva clocote. Se pun visinele intr-o strecuratoare sa se scurga bine de sirop.

Gelatina se pune la inmuiat, conform instructiunilor de pe ambalaj. Ulterior se incalzeste usor pana se lichefiaza, apoi se toarna peste siropul de visine. Se amesteca bine si se lasa deoparte.

Pe un platou, se asaza primul blat, se insiropeaza si se unge cu un strat de crema de ciocolata. Va mai ramane din crema si pentru decor. Deasupra se asaza visinele de la jeleu. Se pune al doilea blat, se insiropeaza, apoi se toarna jeleul. Daca nu este inca foarte bine inchegat, se da la rece tortul pentru o jumatate de ora, apoi se pune deasupra crema de mascarpone. Si din aceasta crema va ramane pentru ornat. Deasupra se aseaza ultimul blat insiropat si se da la rece pentru cel putin 2 ore.

Se unge tortul cu frisca batuta, apoi se orneaza dupa imaginatie. Acest tort fiind pregatit pentru ziua fiicei mele, cu crema de ciocolata am scris si am facut cateva flori, la fel am folosit si din crema de mascarpone pentru floricele mai mici.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Dimensiunea tavii este de 25x35 cm.

2

In crema de mascarpone nu am folosit zahar, ciocolata alba fiind suficient de dulce pentru gustul nostru, dar se pot adauga 2-3 lg zahar pudra cand mixati mascarponele.

3

Daca pana la momentul asamblarii tortului, jeleul nu s-a inchegat cat de cat, se poate pune la frigider pentru 15 minute.

4

Se poate orna in functie de imaginatie si preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si jeleu de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu jeleu de caise