Desert tort cu crema de capsuni si ciocolata

de Lau in Torturi, 15 Apr 2018 | 3590 vizualizari

 

Bunatati de Paste

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa rece
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 9 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • Crema de ciocolata
  • 200 g frisca vegetala
  • 200 g turron de 3 ciocolate
  • 200 g mascarpone
  • esenta de rom
  • Crema de capsuni
  • 200 ml frisca
  • 200 g turron cu capsuni si frisca
  • 200 g mascarpone
  • 50 ml sirop capsuni
  • Decor
  • 100 ml frisca
  • 50 ml frisca
  • 100 g ciocolata cu lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de capsuni si ciocolata:

Blat: mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce se topeste si devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, uleiul si apa, amestecam faina cu praful de copt si o cernem deasupra. Amestecam cu o paleta cu miscari unsoare, adauga esenta de vanilie pana ce se omogenizeaza, apoi turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana ce trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine, dupa care il taiem in 3 felii.

Crema de ciocolata: intr-un vas topim  ciocolata cu frisca si avem grija sa nu fiarba! Lasam sa se raceasca foarte bine, dupa care mixam pana ce isi dubleaza volumul. Mixam mascarponele 2-3 minute, apoi adaugam crema de ciocolata, esenta dupa gust si amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza.

Crema de capsuni: intr-un vas topim turron cu frisca, lasam sa se raceasca bine dupa care mixam  si adaugam siropul si mascarponele mixat inainte.

Ansamblare: asezam prima felie de blat pe un platou, o insiropam, apoi crema de ciocolata (din care am oprit 4-5 linguri), al doilea blat, il insiropam, apoi crema de capsuni (oprim 4-5 linguri pentru decor) si deasupra a treia foaie de blat, pe care o insiropam. Imbracam tortul cu crema oprita amestecata cu 100 ml frisca mixata.

Dam la rece cateva ore, dupa care decoram cu ciocolata topita si fructe sau dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de capsuni si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Alb Negru (sau Tort Aniversar)