Blatul
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.
Galbenusurile le amestecam cu uleiul, apa si esenta, adaugam spuma de albusuri, amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza, intr-o sita deasa, adaugam faina, praful de copt si cernem peste amestec, adaugam nuca si omogenizam cu o paleta cu miscari usoare.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit, pana ce trece testul cu scobiatoarea.
Lasam sa se raceasca bine dupa care taiem in 3 felii.
Crema
Topim ciocolata impreuna cu 150 ml frisca, lasam sa se raceasca foarte bine.
Mixam frisca, adaugam ciocolata, laptele condesat si mixam pana ce se omogenizeaza.
Ansamblare
Asezam prima foaie de blat, insiropam cu zeama de la compot, adaugam crema - cirese fara samburi- a 2 foaie de blat si repetam pana ce terminam foile.
Ungem tortul cu un strat de crema, apoi il dam la frigider 30 minute, dupa care il decoram dupa plac.