Desert tiramisu cu Inka

de cristina1985 in Prajituri, 4 Noi 2017 | 3959 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g piscoturi (cu cacao sau simple)
  • Sirop:
  • 400 ml apa
  • 6 lg cu varf Inka
  • Crema:
  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 250 g unt
  • 250 g mascarpone
  • Optional:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 1 lingurita Amaretto
  • 1 lg cacao
  • Ornat:
  • ciocolata neagra
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tiramisu cu Inka:

Se amesteca apa cu Inka si se fierbe. Se poate adauga 50 g ciocolata amaruie,1 lg cacao si 1 lg-ta Amaretto (eu am folosit doar Inka). Se lasa la racit.

Mie nu imi place crema de tiramisu cu oua crude, asa ca am fiert crema.

Crema: Se fierbe pe baie de aburi, 3 lg din amestecul de Inka, galbenusurile si zaharul. Se fierbe 15 minute, amestecand continuu. Se lasa la racit.

Se amesteca untul (la temperatura camerei) cu mascarpone si crema de galbenusuri.

Se pot folosi piscoturi cu cacao, dar eu nu am gasit.

Se rup piscoturile si se inmoaie in siropul de Inka, se pune crema si se continua asa, pana se umple bolul. Se orneaza cu ciocolata rasa.

Se tin la frigider cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tiramisu cu Inka" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

ieri la 07:35

Rulouri cu fistic și gem de vișine - Delicioși și ușor de făcut

pe 16.10 la 08:31

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]