Desert tiramisu cu Inka

de cristina1985 in Prajituri, 4 Noi 2017 | 3586 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g piscoturi (cu cacao sau simple)
  • Sirop:
  • 400 ml apa
  • 6 lg cu varf Inka
  • Crema:
  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 250 g unt
  • 250 g mascarpone
  • Optional:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 1 lingurita Amaretto
  • 1 lg cacao
  • Ornat:
  • ciocolata neagra
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tiramisu cu Inka:

Se amesteca apa cu Inka si se fierbe. Se poate adauga 50 g ciocolata amaruie,1 lg cacao si 1 lg-ta Amaretto (eu am folosit doar Inka). Se lasa la racit.

Mie nu imi place crema de tiramisu cu oua crude, asa ca am fiert crema.

Crema: Se fierbe pe baie de aburi, 3 lg din amestecul de Inka, galbenusurile si zaharul. Se fierbe 15 minute, amestecand continuu. Se lasa la racit.

Se amesteca untul (la temperatura camerei) cu mascarpone si crema de galbenusuri.

Se pot folosi piscoturi cu cacao, dar eu nu am gasit.

Se rup piscoturile si se inmoaie in siropul de Inka, se pune crema si se continua asa, pana se umple bolul. Se orneaza cu ciocolata rasa.

Se tin la frigider cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tiramisu cu Inka" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendvișuri calde, la cuptor - Ușor de făcut și savuroase

ieri la 10:43

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert negresa de post