Desert Tiramisu

de -Licurici- in Prajituri, 26 Iun 2018 | 4863 vizualizari

 

M-am inspirat de pe blogul lui Adi Hadean pentru aceasta varianta de crema pentru tiramisu. De obicei, fac crema doar cu galbenusuri, dar mi-a placut si asa. 

 

INGREDIENTE

  • 15 piscoturi;
  • 500 g crema mascarpone;
  • 3 oua;
  • un praf de sare;
  • 2 linguri de zahar tos;
  • 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie Dr.Oetker;
  • 1 pliculet zahar vanilinat Dr.Oetker;
  • cafea:
  • 350 ml apa + 8-10 lingurite de cafea;
  • sirop de zahar ars:
  • o cana de zahar + cafea + esenta de migdale
  • Pentru decor:
  • cacao
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tiramisu:

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul tos si zaharul vanilinat, pana isi dubleaza volumul si se albesc.
Se adauga cate o lingura de mascarpone si se mixeaza incet, pana se incorporeaza.
Crema se lasa la rece.
Se pregateste cafeaua; in apa clocotita se adauga cafeaua, apoi se strecoara de zat.
Pentru sirop, se caramelizeaza zaharul, se adauga cafeaua si esenta de migdale, se amesteca pana se topeste zaharul, apoi se lasa la racit.
Piscoturile se trec prin sirop si se asaza intr-o tava, apoi se adauga crema, din nou piscoturi si crema (se opreste putina crema pentru ornat).
Pe deasupra, se presara cacao.

TIPS-URI

1

Obligatoriu, ouale trebuie sa fie proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]