Scoatem semintele din rodie cu grija, sa nu le zdrobim.
Prunele se spala, se rup in doua, scoatem samburii,apoi le taiem feliute.
Untul la temperatura camerei se mixeaza cu praful de sare, coaja de lamaie rasa si 2 linguri de zahar si cu oul.
Adaugam apoi faina, amestecam totul foarte bine si aluatul otinut il impachetam in folie alimentara si il dam la rece pentru cel putin o ora.
Preincalzim cuptorul la 175 grade Celsius.
Rupem 1/4 din cantitatea de aluat si o dam din nou la rece.
3/4 din aluat il intindem pe masa de lucru infainata, apoi asezam foaia obtinuta in tava rotunda tapetata cu hertie de copt.
Impungem din loc in loc aluatul cu o furculita.
Presaram un strat generos de biscuiti zdrobiti, apoi asezam feliile de prune peste stratul de biscuiti.
Presaram semintele de rodie.
Scoatem aluatul ramas de la frigider, il trecem prin razatoarea cu ochiuri largi direct peste fructe.
Dam apoi tava la cuptor pentru 40 minute.
Scoatem tarta din cuptor, lasam la racit, portionam si servim.
Pofta buna!