Desert tarta cu cocos si ciocolata alba

de -Licurici- in Dulciuri, 30 Iun 2017 | 3492 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 300 g faina
  • 5 linguri (150ml) ulei de cocos
  • un praf de sare
  • 5 linguri apa rece
  • Pentru crema:
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata alba
  • 250 g mascarpone
  • 3 linguri zahar pudra
  • 2 linguri fulgi de cocos
  • Pentru decor:
  • fructe de padure.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu cocos si ciocolata alba:

Pentru aluat, faina se cerne si se amesteca cu un praf de sare.

Se adauga uleiul de cocos (se lasa la temperatura camerei cu cateva ore inainte), apoi se strange in degete si se amesteca cu faina, incet, pana se formeaza cocoloase.

Se pune apa si se amesteca, pana se formeaza o bila.

Aluatul se pune intr-o forma de tarta si se impinge cu degetele, pana ia forma tavii.

Se baga la cuptorul preincalzit (180 grade C), 15-20 min.

Se lasa la racit si se pregateste crema.

Pentru crema, se topeste ciocolata in frisca lichida, fara sa fiarba.

Se lasa la racit, apoi se mixeaza pana se ingroasa putin.

Mascarponele se freaca la treapta mica, impreuna cu zaharul pudra, apoi se pune cate o lingura peste ciocolata topita.

Se incorporeaza bine, apoi se adauga fulgii de cocos si se lasa la frigider.

Crema se pune peste blat, apoi se decoreaza cu fructe de padure.

Se tine la rece cateva ore, apoi se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu cocos si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițele poloneze

de RODIMUR 8

ieri la 18:50

Briose cu ciocolata - Pufoase si cu gust intens

de laura_n 7

ieri la 13:47

Mini baghete pufoase - Reteta simpla din 3 ingrediente

de laura_n 7

ieri la 13:34

Prăjitura cu banane și ciocolată - Deliciu pufos și aromat

pe 13.05 la 09:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de cirese,visine si zarzare