Desert tarta cu ciocolata

de oanapl in Prajituri, 27 Noi 2017 | 3055 vizualizari

 


tarte si placinte rumenite si iscusite
Această tartă am pregătit-o cu ceva timp în urmă după o rețetă de-a lui Adi Hadean.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 2 gălbenușuri
  • 3 linguri de zahăr
  • 140 g unt
  • 1 cană și jumătate de făină albă
  • pentru umplutură:
  • 2 gălbenușuri
  • 180 g ciocolată neagră (peste 50% cacao)
  • 400 ml smântână dulce
  • zahăr (după gust)
  • esență de rom / cognac / sherry (opțional)
  • 20 g fulgi de migdale
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu ciocolata:

Pentru aluat amesteci bine gălbenușurile cu zahărul și untul și vei obține un fel de cremă pe care o frămânți, apoi cu făină și vei obține un aluat moale, pe care îl lași la rece o jumătate de oră apoi îl întinzi cu sucitorul și îl tranferi în tavă unsă cu unt și îl înțepi cu o furculiță, să nu se umfle. Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 20-25 de minute.
Ciocolata și smântâna le pui într-o oală cu fundul gros și amesteci până când se topește ciocolata, apoi lași să se răcească puțin și adaugi gălbenușurile și amesteci bine.
Opțional poți adauga esență de rom / cognac / sherry. Dacă ți se pare prea amară, poți adăuga zahăr. Torni crema în aluat și coci la 175-180 de grade C, timp de 15 minute, până se întărește umplutura.
După ce scoți tarta din cuptor, presari peste ea fulgi de migdale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

ieri la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

ieri la 11:10

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu mere, pandispan si mascarpone