Desert tarta cu budinca de ciocolata si capsuni

de Valclaudia in Prajituri, 29 Mai 2017 | 5128 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • un praf de sare
  • un varf de cutit praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat

Stratul de budinca:

  • 1 plic budinca de ciocolata Dr. Oetker
  • 450 ml lapte
  • 4 linguri zahar

Stratul de fructe:

  • 500 gr capsuni proaspete

Stratul incolor:

  • 2 plicuri gelatina incolora pentru deserturi
  • 400 ml apa plata
  • 3 stropi esenta de zmeura
  • 4 linguri zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu budinca de ciocolata si capsuni:

Separa ouale. Preincalzeste cuptorul la 175 grade C.

Bate spuma albusurile cu praful de sare.

Galbenusurile le mixezi cu praful de copt, zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si se albesc.

Incorporeaza simultan faina proaspat cernuta si albusurile batute spuma, in amestecul de galbenusuri si zahar, usor, sa nu iasa aerul din spuma batuta.

Unge tava cu ulei, presara putina faina si toarna amestecul obtinut, apoi da tava la copt pentru 20 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Intre timp, curata capsunile de codite si spala-le.

Scoate blatul din cuptor, apoi din tava pe un platou.

Pune 400 ml lapte la foc mic impreuna cu 4 linguri de zahar.

Dilueaza pudra din plicul de budinca in 50 ml lapte, apoi toarna amestecul obtinut in laptele care clocoteste pe foc.

Amesteca sa se ingroase, apoi toarna budinca obtinuta peste blatul rece.

Asaza un strat de capsuni peste cel de budinca, apoi prepara stratul incolor de gelatina repetand pasii de la budinca, inlocuind insa laptele cu apa si budinca cu gelatina. Pentru aroma, eu am pus trei picaturi de esenta de zmeura.

Acopera cu acest strat tarta, lasa la racorit si da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu budinca de ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]