Desert strudel cu dovleac si nuca

de Ksenya in Dulciuri, 7 Mar 2017 | 4674 vizualizari

 

O reteta de post foarte rapida, pentru un desert sanatos si satios. Ideal pentru pachetel sau ceai. Aluatul moale si fraged, dovleacul aromat cu anason. Imi place mult reteta asta.
 
 

 

INGREDIENTE

  • aluat
  • 560 grame faina de moara
  • apa calda
  • 2 lingurita ulei
  • o lingurita otet
  • 2 g sare
  • umplutura:
  • 1 kg dovleac pentru placinte curatat de coaja si seminte, dat prin razatoare
  • 1/2 lingurita praf anason
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura gris
  • 8 linguri cu varf nuci macinate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert strudel cu dovleac si nuca:

Pregatim aluatul, amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat moale, invelim cu o folie si-l dam la rece pentru 40 minute.

Pregatim umplutura. Dovleacul il punem intr-o oala, la calit cu zaharul si anasonul, la foc mic si amestecam. Lasam asa cam 25 minute. Punem la racit. Daca a lasat putina zeama, atunci adaugam grisul, daca nu aveti lichid mult, atunci sariti peste acest pas.

Impartim aluatul in bile egale. Cantitatile de mai sus sunt pentru 4 strudele, eu am facut portie dubla si un pic. Intindem fiecare bila cat mai subtire posibil. Puteti folosi prosop special pentru intins, pe o planseta sau pe o bucata de musama. Cum v-ati obisnuit. Nu uitati sa infainati suprafata mai intai. Pe foaia intinsa, presaram nuca macinata pe toata suprafata, apoi dovleacul. Rulam aluatul pana la capat si-l transferam intr-o tava tapetata cu hartie. Punem la cuptor pentru 25 minute, la 180 grade C, pana capata aluatul o culoare usor aramie.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cerneti faina, inainte de a framanta aluatul.

2

Cuptorul trebuie sa fie preincalzit.

3

Umplutura trebuie sa fie pusa in straturi, pentru a avea o culoare mai intensa a dovleacului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert strudel cu dovleac si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

ieri la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

ieri la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ananas si fulgi de cocos