Bunatati pentru Craciun!
Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca.
Dovleacul se curata de seminte si coaja si se da pe razatoarea mare.
Se amesteca cu zaharul, untul si sarea si se pune la foc potrivit intr-o cratita.
Nu se pune apa.
Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda.
Camd zeama formata a scazut de tot se amesteca cu zeama de lamie si zaharul vanilat.
Se ia de pe foc si se lasa la racit.
Aluatul se intinde o foaie pe suprafata de lucru infainata si se netezeste putin cu sucitorul.
Jumatate din umplutura de dovleac se intinde uniform pe foaia de aluat si se ruleaza strans.
Se taie felii de aprox 4-5 cm.
Se pun in tava tapetata cu hartie de copt.
Se face la fel cu foaia a doua si jumatatea ramasa de dovleac.
Se ung cu galbenus de ou si se baga in cuptorul preincalzit la 180 de grade C.
Se tin in cuptor pana se rumenesc frumos. (circa 1 ora)
Se pot pudra cu zahar pudra.
Pofta Buna!