Pentru ca nu putea trece acest an fara ceva bun si bineinteles nici intrarea in Noul An nu se putea face fara ceva delicios, am ales de data aceasta sa pregatesc o rulada in locul tortului (cu toate ca a trebuit sa fac si un tort). Aveam in plan de mult timp un tort Rocher Ferrero insa am preferat sa pregatesc sub foma de rulada si asta dupa ce vazusem aceasta rulada pe momsdish.com. Si pentru ca nu am avut un platou in care sa asez rulada (din cauza lungimii), i-am dat foma de buturuga. Un deliciu total este aceasta rulada, ceva de vis, mai ales daca va place combinatia ciocolata, nutella, alune .... :X :X
Si pentru ca suntem in ajun de An nou, va urez La multi ani cu sanatate, fericire, belsug in case si pe mese, sa fiti buni, veseli, zambitori si fericiti si tot ce va propuneti sa se implineasca in anul care sta sa vina. LA MULTI ANI!
Blatul: Intr-un bol se pun ouale cu praful de sare si zaharul. Se mixeaza impeuna timp de 10 minute pana isi dubleaza, chiar tripleaza volumul. Devine o compozitie cremoasa si mai albicioasa. Separat se amesteca faina, cacaoa si praful de copt. Se pun si alunele prajite si maruntite, amesteca apoi se incorporeaza in spuma de oua in 2-3 reprize, amestecand cu grija si nu energic, pana se omogenizeaza compozitia.
Se tapeteaza cu hartie de copt o tava cu dimensiunea de 35x42 cm (este tava cuptorului). Se toarna compozitia, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15 minute. Cand este gata, se scoate tava, se umezeste un prosop curat, se ia blatul cu ot cu hartie de copt, se asaza pe prosop si se ruleaza strans pe lungime. Se lasa asa pana se raceste.
Intre timp se prepara crema.
Crema: Se topeste ciocolata amaruie cu 50 ml frisca la foc mic. Nu trebuie sa fiarba, doar cat sa se topeasca si sa se omogenizeze bine. Se lasa sa se tempereze. Untul la temperatura camerei se pune intr-un bol. Se mixeaza impreuna cu nutella apoi se adauga pe rand si ciocolata topita si racita. La final se adauga 50 ml frisca lichida, esenta de migdale si se mai mixeaza putin. Se lasa deoparte.
Se desface rulada cu grija, se indeparteaza prosopul, hartie de copt va ramane sub rulada. Se unge toata suprafata blatului cu crema de nutella (se pastreaza si pentu ornat). Se asaza pe lungimea interioara bomboanele Rocher Ferrero apoi se ruleaza cat mai strans. Ne ajutam de hartia de copt in rularea prajiturii si cu aceasta ocazie se si indeparteaza de pe blat. Se asaza pe un platou si se unge deasupra cu crema. Se asaza jumatati de bomboane si se presara deasupra alunele prajite si maruntite.
Se da la rece pana in momentul sevirii.
Pofta buna!
LA MULTI ANI!
1
Pentru ornat am folosit si putina nuca de cocos verde.
2
Inainte de a fi servita, se lasa jumatate de ora la temperatura camerei.