Desert reteta de preparare a papanasilor fierti

de RODIMUR in Dulciuri, 29 Mai 2017 | 3029 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor 
N-am mai făcut papanași fierți de cînd erau băieții mici și căutam tot felul de rețete în care să folosesc lactatele pe care ei le refuzau, dacă erau simple și... la vedere. Cum papanașii fierți sunt dietetici, mă gândeam că sunt mai buni pentru copii, decăt cei prăjiți. Iată motivul pentru care la vremea aceea făceam în special papanași fierți.
Din aceste ingrediente au rezultat 20 de papanași.

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor 
  • 200 grame brânză de vaci
  • 1 ou
  • 2 linguri de zahăr tos
  • 2 linguri de făină albă
  • 1 lingură de gris
  • 1 plic de vanilie
  • 1 praf de sare
  • făină pentru modelat papanașii
  • 30 grame unt topit
  • sau 2-3 linguri de smântână
  • sau 2 lingurițe dulceață
  • apă pentru fiert papanașii
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert reteta de preparare a papanasilor fierti:

Reteta de preparare a papanasilor 

Se pune o oală cu aproximativ 2 litri de apă, la fiert, cu sare, pentru a fierbe în ea papanașii.

Se amestecă bine, brânza de vaci cu zahărul, vanilia, gălbenușul, făina albă, grisul, sarea și albușul bătut spumă. Când compoziția s-a uniformizat, se ia cu o linguriță o cantitate de mărimea unei nuci și se modelează un fel de gogoșele, trecându-le prin făină și rotunjindu-le.

Se formează mai întâi papanași din toată cantitatea și apoi se trece la fierberea lor. Se dă drumul papanașilor în apa fierbinte și se lasă la fiert  15-20 de minute. La început, papanașii se lasă la fundul oalei, dar pe măsură ce fierb, ei se ridică la suprafață.

Când sunt gata fierți, se scot cu o lingură perforată, pentru a se scurge de apă și se așează in boluri. Peste papanașii calzi se toarnă unt topit. Papanașii mai pot fi serviți și cu două linguri de smântână, sau cu două lingurițe de dulceață. Cine dorește, poate presăra o linguriță de zahăr peste papanași, dacă i se pare că nu sunt suficient de dulci.

De asemenea, papanașii pot fi preparați fără zahăr și se servesc cu iaurt.

TIPS-URI

1

Nu uitați să adăugați sare în apa în care vor fierbe papanașii.

2

Papanașii fierți sunt buni calzi, așa că e bine să aveți în vedere numărul persoanelor care vor fi la masă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert reteta de preparare a papanasilor fierti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cornuri cu crema de patiserie