Desert prajitura Valurile Dunarii cu mere

de diana_k in Prajituri, 27 Oct 2013 | 58159 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 150g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 200 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 50 ml ulei
  • + 6 mere feliate

Crema:

  • 1 plic de budinca
  • 4 linguri de zahar
  • 350 ml lapte
  • 200 ml frisca
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Valurile Dunarii cu mere:

Blat:  Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, apoi uleiul si la urma faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Trei sferturi de compozitie se toarna in tava, restul se amesteca cu cacaua si se toarna usor cu atentie peste stratul din tava.

Se aliniaza feliile de mar cu partea exterioara in sus si se introduce tava in cuptor. Se coace prajitura la 180 grade timp de 25-30 de minute.

Crema: Budinca se amesteca cu zaharul si laptele rece, se pune pe foc si se fierbe pana se ingroasa. Se acopera si se lasa la racit. Frisca se bate bine, se amesteca cu budinca rece si se intinde peste blatul rece. Se rade deasupra ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Valurile Dunarii cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

ieri la 10:35

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si glazura de ciocolata