Desert prajitura taraneasca cu mere

de Constelatialeu in Prajituri, 3 Feb 2014 | 137493 vizualizari

 

Am vazut reteta asta la Gaby si m-a bantuit toata noaptea, asa ca azi am prestat-o, mai ales ca aveam toate ingredientele la indemana. Imi place sa prepar torturi, prajituri, sa le zicem mai sofisticate, dar cand e vorba sa mananc, tot la placinte cu mere, branza, cornulete, galusti cu prune si alte chestii simple si delicioas poftesc si chiar mananc nu ma joc.....

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 1 pliculet drojdie uscata Dr.Oetker
  • 200 g untura
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri lapte
  • Umplutura:
  • 1,5 kg  mere
  • 100-150 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura taraneasca cu mere:

Aluat:

Intr-un castron punem faina, drojdia, sarea, zaharul si zaharul vanilat si amestecam, apoi adaugam untura si ouale si framantam un aluat gen plastelina. In cazul in care aluatul mai cere, adaugam si 2 linguri de lapte, depinde foarte mult de faina, la mine a fost cazul sa adaug si laptele. Formam o bila din aluatul respectiv si o dam la rece pana pregatim umplutura.

Umplutura: Spalam si se curatam merele si le dam pe razatoarea mare. Intr-o cratita cu fund dublu, ca sa nu se lipeasca, punem merele, daca sunt prea zemoase le stoarcem, dar nu foarte mult. Eu nu le-am stors pentru ca nu a fost nevoie. Peste mere adaugam zaharul, am pus 150 g, eu prefer mai dulce. Punem cratita pe foc si amestecam continuu pana ce scad suficient, iar la final adaugam scortisoara. Cine doreste poate sa adauge si alte esente.

Scoatem bila de aluat din frigider, o impartim in 2 parti egale si intindem 2 foi un pic mai mari decat dimensiunea tavii, 22/28 cm. Asezam prima foaie (eu am pus si hartie de copt in tava) in asa fel incat sa vina un pic si pe peretii tavii, o intepam cu furculita, intindem umplutura uniform si deasupra punem a doua foaie, pe care, la fel o intepam cu furculita. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade, cat sa se rumeneasca putin deasupra, cca 20-25 minute, in functie de cuptorul fiecaruia.

Scoatem placinta din cuptor, o lasam un pic sa se racoreasca si o pudram cu zahar. Eu n-am avut rabdare sa se raceasca, asa ca am taiat-o calda. E delicioasa!

TIPS-URI

1

In loc de untura se poate folosi unt.

2

Laptele se adauga optional, daca aluatul este prea tare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura taraneasca cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

gabriela17 1

22.04.2016, 18:34

buna ziua,
am facut si eu acesta reteta si am fost placut impresionata. dar foaia mi sa sfaramat toata. nu am pututo intinde deloc. ce imi recomandati?
va multumesc!

Constelatialeu 1

22.04.2016, 19:31

gabriela17 Sincer nu stiu de ce s-a sfaramitat, eu n-am patit asa, poate nu a fost suficient de rece...chiar nu stiu ce sa-ti spun...

mihaelar63 1

11.11.2018, 22:44

O vreau si eu !!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

ULTIMELE COMENTARII

bobtilt

Търсите вълнуващо казино изживяване? Посетете https://onlinecasinobg.net/ – вашият пътеводител в света на онлайн хазарта в България за 2025! Сайтът предлага задълбочени ревюта, сравнения на бонуси и полезни съвети за избор на най-добрите платформи. От слотове като Starburst и Gonzo’s Quest до игри на живо като Lightning Roulette, ще намерите всичко за безопасна и печеливша игра. С информация за плащания чрез PayPal, Skrill, Neteller или криптовалути, както и за прогресивни джакпоти като Mega Moolah, този ресурс е задължителен за всеки играч!

Cozonac cu nuca si cacao

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tartă de mere cu dulceaţă