Desert prajitura martisor

de Constelatialeu in Prajituri, 28 Feb 2017 | 6363 vizualizari

 

Avand in vedere si deoarece conform datelor din calendar, maine vine...cum cine vine...ea Primavara si nelipsitele babe........asadar si prin urmare, am facut niste martisoare dulci, sa le daruiesc, atat virtual cat si real..... Sa va fie de bine, doamnelor si domnisoarelor, sa va bucurati de fiecare zi, sa zambiti si sa va mandriti ca sunteti frumoase. La multi ani !

 

INGREDIENTE

  • Blat 2 foi
  • 6 oua mari
  • 250 g margarina rama
  • 240 g zahar
  • 240 g faina
  • 1 pliculet amoniac
  • zeama de lamaie
  • Crema
  • 200 g ciocolata neagra
  • 300 g smantana dulce
  • 100 g nuca macinata
  • 300 g gem de caise ( gemul meu este mai lichid, asa l-am dorit eu sa fie )
  • Decor
  • ciocolata topita
  • drajeuri floricele
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura martisor:

Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/26 cm, tapetata cu hartie de copt.

Margarina la temperatura camerei, impreuna cu zaharul si galbenusurile le mixam bine. Adaugam faina si amoniacul stins cu zeama de lamaie si omogenizam. Albusurile cu un praf de sare le batem bine, pana obtinem o spuma tare, apoi le incorporam cu miscari lente, de jos in sus cu miscari lente.

Impartim compozitia in doua si coacem doua foi. Intindem uniform compozitia, dam tava la cuptorul preincalzit, la 175 grade C; este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa la racit, procedam la fel si cu a doua foaie.

Crema : Ciocolata impreuna cu smantana pe baie de abur o topim, cu grija sa nu atinga punctul de fierbere. Se lasa la racit cca. 1 ora la figider, apoi mixam bine. Nuca macinata se amesteca cu gemul, apoi se incorporeaza in crema de ciocolata. 

Asamblare : Asezam folie alimentara in tava in care am copt foile, apoi punem prima foaie, intindem mai mult de jumatate din crema, asezam foaia a doua si presam putin, restul de crema o intindem deasupra, nivelam, apoi ornam cu ciocolata topita si floricele sau fiecare cum doreste si cu ce doreste. Lasam la frigider vreo 2 ore, apoi o portionam, cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura martisor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi cu branza si gem, la cuptor