Desert prajitura Marlenka

de cristina1985 in Prajituri, 29 Apr 2017 | 8561 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 150 g zahar
  • 150 g miere poliflora
  • 100 g unt
  • 2 oua
  • un praf sare
  • 1 plic praf de copt
  • 600 g faina
  • Crema:
  • 500 ml frisca lichida
  • 200 g miere poliflora
  • 6 oua
  • 3 lg amidon (sau faina)
  • 200 g unt
  • Ornat:
  • 250 g nuca macinata
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Marlenka:

Foi: Se pun mierea si zaharul pe foc, pana face spume (dar sa nu capete culoare de caramel). Se inchide focul si se adauga untul. Apoi, ouale, sarea, praful de copt si faina. Se imparte aluatul in cinci parti. Se intind pe o tava de 24 x 36 cm (eu le-am facut pe tava mare  de la cuptor ), cu hartie de copt, timp de 3-5 minute, la 180 grade C. Se fac 5 foi.

Crema: Se amesteca putina frisca lichida, ouale, mierea si amidonul.Apoi se pune treptat si restul de frisca. Se fierbe pe aburi, pana se ingroasa ( nu va fi foarte groasa). Cand e gata, se lasa la racit si se adauga untul.

Se pune pe fiecare foaie crema, apoi nuca macinata, iar foaie, crema, nuca si se continua pana la ultima foaie.

Dupa cateva ore, incepe sa se inmoaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Marlenka" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pasca cu smantana