Desert prajitura Jerbo

de katty in Prajituri, 19 Ian 2020 | 4580 vizualizari

 

Bunatati de Craciun!
Prajitura Jerbo sau Greta Garbo-o reteta vechepe care recunosc ca nu m-am incumetat sa o incerc niciodata pana acum. Pentru 2 din cele 3 straturi de gem am folosit gem de caise, iar pentru cel de-al  treilea strat gem de portocale.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 2 oua
  • 200 gr unt 82%
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingura otet
  • un praf de sare
  • 200 gr nuca macinata
  • 150 gr zahar
  • gem de caise
  • gem de portocale, reteta aici https://www.bucataras.ro/retete/gem-de-portocale-92129.html
  • 1 ciocolata neagra+2 linguri lapte ptr decor
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Jerbo:

Pregatim foile.

Cernem faina intr-un castron. Facem la mijloc o adancitura in care punem ouale, sarea, untul, bicarbonatul si otetul. Framantam un aluat nelipicios pe care il impartim in 4 parti egale, din care vom intinde pe rand 4 foi.

Intindem prima foaie, o asezam in tava pe hartie de copt, o intepam cu o furculita din loc in loc si o ungem  cu gemul  de caise. Amestecam nucile macinate cu zaharul si presaram o treime.

Continuam cu a doua foaie pe care o ungem cu gem de portocale, apoi presaram zaharul cu nuci, punem cea dea treia foaie pe care o ungem cu gem de caise, nuci si zahar, apoi ultima foaie.

O intepam cu furculita si dam tava la cuptorul preincalzit aproximativ 50 de minute pana se rumeneste frumos. Lasam prajitura sa se raceasca. Topim la foc mic ciocolata cu laptele si intindem peste prajitura racita, apoi presaram nuca mnacinata.

Portionam prajitura in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Jerbo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]