Desert prajitura dungata

de Constelatialeu in Prajituri, 27 Oct 2018 | 16052 vizualizari

 

Pentru ca mai aveam ''ramasite'' care trebuiau folosite si chef mai deloc, am facut un hocus-pocus si-a iesit o dungata.....

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet cu foi pandispan cu cacao de la Boromir ( 4 foi)
  • Pt. crema
  • 6 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 20 g gelatina
  • 400 ml frisca lichida Creme Patriseir
  • 200 ml frisca nendulcita LaDorna
  • 1 borcan de 400 g dulceata de caise
  • 1/2 borcan de 400 g gem de caise
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura dungata:

Pentru ca am scapat de pregatitul foilor pentru ca le-am cumparat, unii pot sa zica LENESA, dar zau ca-s bune si foile astea de la Boromir, trecem direct la crema, e un fel de diplomat, ca de ce-i zice diplomat nici pana azi n-am aflat.....:D

Crema diplomat : Mai intai punem in bolul robotului frisca lichida si frisca nendulcita si mixam bine, apoi adaugam dulceata si gemul de caise si mai mixam cca 5 min.

Intr-un castron de inox punem galbenusurile si zaharul, adaugam si laptele si omogenizam. Separat punem gelatina cu apa rece la hidratat. Asezam castronul pe baie de abur si amestecam continuu pana se ingroasa, tragem de pe foc si adaugam gelatina hidratata si omogenizam, apoi incorporam in frisca batuta. 

Luam o tava care sa aiba cu aproximatie dimensiunile foilor de pandispan, o imbracam in folie alimentara, asezam prima foaie de pandispan intindem o parte din crema, peste care asezam foaia a doua de pandispan, peste care punem crema, asezam foaia a treia de pandispan si restul de crema si ultima foaie de pandispan, acoperim cu folie alimentara si dam tava la frigider pentru 3 ore. Apoi scoatem tava din frigider, taiem marginile, portionam prajitura cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte. cam asta-i toata treaba cu dungata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura dungata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec tricolor