Desert prajitura de primavara

de alilianaa in Prajituri, 22 Mai 2017 | 3926 vizualizari

 

M-am inspirat de la Dia: tort cu visine si crema de vanilie. Am schimbat cate ceva, la partea de ingrediente. Este foarte bun. Multumesc, draga mea, pentru inspiratie!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 15 linguri zahar
  • 15 linguri faina
  • sare
  • coaja rasa de portocale
  •  300 g capsuni
  • Jeleu de capsuni:
  • 200 g capsuni
  • 150 ml apa
  • zahar (100 g)
  • 2 linguri amidon
  • Crema de vanilie:
  • 2 galbenusuri
  • 400 ml lapte
  • 2 1/2 linguri amidon
  • 90 g unt
  • 150 g zahar
  • sare
  • esenta de vanilie
  • Glazura de ciocolata:
  • 180 ml frisca lichida
  • 180 g ciocolata amaruie ( cu peste 55 % cacao)
  • Ornamente:
  • figurile ( flori si fluturi) de ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de primavara:

Blatul: Ouale intregi se mixeaza pentru inceput, cu un praf de sare, pana capata volum. Apoi se adauga zaharul, lingura cu lingura, pana la 15 linguri. Dupa fiecare lingura, se mixeaza foarte bine. Partea aceasta dureaza 20-25 minute. Dupa ce zaharul a fost incorporat, se scot telurile mixerului si cu o paleta, de jos in sus, se amesteca usor, in timp ce este adaugata faina. Se adauga coaja de portocale.

Intr-o tava tapetata cu foaie de copt , se pun capsunile, peste care se adauga aluatul si se pune la cuptor pentru 25- 30 minute. Se face testul de coacere cu scobitoarea. Se mai lasa in cuptor cca. 10 min, cu usa intredeschisa. La final, se rastoarna blatul pe o tava. 

Jeleul de capsuni: capsunile se paseaza cu blenderul. Peste aceasta compozitie, se pune apa, zahar. Amidonul se desface in 2-3 linguri de apa si se pune peste capsuni. Compozitia se pune intr-o cratita pe foc, pentru 15  minute. Cand compozitia este gata, se da la rece. 

Crema de vanilie: intr-o cratita, se mixeaza galbenusurile cu zaharul si un praf de sare foarte bine. Amidonul se desface in lapte, iar laptele se adauga galbenusurilor. Se omogenizeaza si se pune pe foc. Se lasa la fiert si la final, se adauga untul si esenta de vanilie.

Glazura de ciocolata:  frisca se pune la incalzit. Se adauga ciocolata. Se amesteca pana la topirea ciocolatei, fara ca frisca sa fiarba. 

 Asamblare: peste blatul deja racit, se pune jeleul de capsuni, peste acesta se pune crema de vanilie si la final, ciocolata. Se orneaza cu figurine de zahar. 

 

TIPS-URI

1

zaharul este folosit, in functie de cat de dulce poate fi tolerata prajitura

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de primavara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Amandine