Desert prajitura de post cu mere

de cristina1985 in Mancaruri de post, 27 Mar 2017 | 6850 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 ml apa minerala
  • 150 ml ulei
  • 150 g zahar
  • 1/2 lgta praf de copt
  • 1/2 lgta bicarbonat de sodiu
  • 1 lgta otet sau zeama lamaie (pentru stins bicarbonat)
  • coaja lamaie
  • 460 g faina
  • 1 praf sare
  • 1/2 lgta esenta vanilie
  • Umplutura:
  • 2 kg mere
  • 150 g zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 1 lgta scortisoara
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de post cu mere:

Umplutura : Merele se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare. Se pun pe foc, impreuna cu zaharul si scortisoara si se lasa 20 minute, amestecand din cand in cand.

Aluat: Intr-un bol, se adauga apa minerala, uleiul, zaharul, praful de copt si bicarbonatul stinse cu otet, coaja lamaie, vanilia, sarea si faina. Aluatul se introduce la frigider 30 minute.

Se imparte aluatul in doua parti. Se intinde o foaie, intr-o tava cu hartie de copt, apoi se asaza merele. Urmeaza a doua foaie care se inteapa din loc in loc.

Se introduce in cuptorul incalzit la 180 o C si se coace 25-30 minute, pana se rumeneste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de post cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de soia