Desert prajitura cu mere si bezea

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 9 Oct 2018 | 8425 vizualizari

 

Ma gandeam de mult timp sa pregatesc o prajitura cu mere si bezea, asa ca am pus mana pe treaba. Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Oana  https://www.bucataras.ro/retete/desert-prajitura-cu-mere-si-bezea-83243.html si vreau sa va spun ca a iesit o prajitura foarte buna. La aluat am mai rotunjit unele cantitati ale ingredientelor si am adaugat un plic de zahar vanilat, iar la umplutura am folosit zahar normal si nu am folosit zeama de lamaie si untul.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 5 galbenusuri
  • 1 praf de sare
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon (8 g)
  • 150 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • Umplutura:
  • 1 kg mere curatate de coaja si seminte
  • 150 g zahar (sau dupa gust)
  • 1 lingurita scortisoara
  • Bezea:
  • 5 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 200 g zahar
  • Dimensiune tava: 21/31 cm
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si bezea:

Se incepe cu umplutura mai intai. Se curata merele de coaja si seminte, se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie, se pun impreuna cu zaharul intr-un tuci la foc, iar dupa ce se evapora toata zeama lasata de ele, se ia tuciul de pe foc si se adauga scortisoara.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se incepe pregatirea aluatului: galbenusurile se freaca cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga laptele, uleiul, faina cernuta si praful de copt si se mixeaza. Compozitia astfel obtinuta se toarna intr-o tava unsa cu ulei si se introduce la cuptor. Cand blatul este aproape copt, se adauga merele calde peste el. Se pregateste rapid bezeaua, mixand albusurile cu un oraf de sare, apoi cu zaharul. Se pune bezeaua peste mere si se introduce prajitura din nou la cuptor pana cand este rumenita frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de biscuiti si lapte condensat