Un deliciu de care nu te mai saturi.
Galbenusurile se mixeaza bine cu un praf de sare si zahar. Adaugam uleiul treptat si mixam bine. Adaugam laptele si treptat faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam bine compozitia cu ajutorul unei spatule.
Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Incalzim cuptorul la 180 de grade C si introducem tava pentru 20 de minute.
Separat calim merele rase cu scortisoara si lasam sa se raceasca. Frisca se mixeaza cu putin zahar si se lasa la rece.
Dupa cele 20 de minute, scoatem tava si punem deasupra blatului merele calite si o introducem la cuptor pentru 10-15 minute.
Cand este gata, lasam prajitura sa se raceasca si ornam cu frisca batuta.
Pofta buna!
1
Daca nu doriti sa puneti frisca deasupra, puteti folosi ca bezea albusurile batute spuma cu zahar, bezeaua se pune peste merele rase si se introduce tava la cuptor.