Prea multe albusuri si deja am congelatorul plin de ele, asa ca le-am facut felul intr-o prajitura.
Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare, incorporam cele 2 galbenusuri cu miscari lente de jos in sus, apoi adaugam faina si nuca si amestecam de jos in sus cu miscari lente, la final adaugam dulceata si omogenizam compozitia. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade ( cuptor electric) pentru cca 30 min, se face testul scobitorii apoi se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca. Dupa ce blatul s-a racit se sectioneaza in 3 parti aproximativ egale.
Crema : In bolul robotului punem smantana dulce, mascarponele, laptele condensat si ness-ul si mixam bine pana obtinem o crema ferma.
Asamblare : Asezam prima parte de blat si o insiropam, apoi intindem o parte din crema, peste crema asezam partea a doua de blat si o insiropam foarte putin, peste intindem un strat de crema, peste crema punem al treilea blat, pe acesta nu-l mai insiropam, intindem restul de crema si decoram cu aschii de ciocolata si presaram granule de ness. Se da la rece pana a doua zi cand se portioneaza.