Desert prajitura cu crema de mascarpone si fructe de padure (sans gluten, low carb)

de Catalina L in Prajituri, 2 Ian 2020 | 4819 vizualizari

 

"Bunatati pentru Craciun"
Hello si La muti Ani tuturor !!!!
Incep anul cu reteta Irinei gasita pe site-ul bucataras ;)  aici: 
https://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-crema-de-mascarpone-si-zmeura-59193.html
Am adaptat-o fara faina (deci fara gluten) si fara zahar adevarat (am pus indulcitor natural).
https://www.blogulluicatalina.com/2019/12/prajitura-cu-crema-de-mascarpone-si.html

 

INGREDIENTE

Pentru blatul de pandispan:

  • 3 oua
  • 3-4 linguri de indulcitor natural érythritol (sau de zahar)
  • 2 linguri de apa
  • 2 linguri de ulei
  • 25 g cacao
  • 30 gr de pudra de migdale + 1 lingurita de psillium bio (sau 3 linguri de faina)
  • 1 lingura de praf de copt
  • esenta vanilie

Pentru crema de mascarpone cu fructe de padure:

  • 1 cutie crema mascarpone (250 g)
  • 100 g smantana lichida
  • 2 linguri de indulcitor natural + 10 picaturi de stevia cu aroma de migdale amare (sau 3 linguri de zahar +aroma dorita)
  • 180 g fructe de padure congelate
  • 3 linguri de apa
  • 4 foi de gelatina

Pt. glazura:

  • 50 g ciocolata dark 85%
  • 60 g smantana lichida

decor: fructe de padure

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de mascarpone si fructe de padure (sans gluten, low carb):

Pregatiti intai  blatul de cacao:

Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare.

Frecati galbenusurile cu 'zaharul' si cacaoa. Adaugati pudra de migdale amestecata cu praful de copt iar apoi treptat apa, uleiul si vanilia.

Amestecati albusurile spuma cu compozitia cu cacao.

Puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt (20/20 cm) si puneti la copt 18-20 de minute, in cuptorul deja incins la 180°C.

Lasati sa se raceasca si demulati.

Pregatiti crema:

Bateti crema mascarpone cu  smantana si 'zaharul' pana obtineti o frisca care se tine bine.

Dati la rece.

Puneti foile de gelatina la-nmuiat in apa rece.

Mixati fructele de padure. Puneti-le intr-o cratita cu apa si dati un clocot.

Luati de pe foc si incorporati gelatina scursa bine.

Amestecati bine si lasati sa se raceasca.

Cand s-a racit amestecati cu frisca si dati la rece.

Faceti-o in forma dorita. Am taiat  blatul  sa intre intr-o forma de chec tapetata cu film alimentar.

Peste blat am turnat crema cu fructe de padure si lasat tava in frigider peste noapte pentru a se intari bine crema.

A doua zi scoateti din forma si puneti pe un platou de prezentare.

Preparati glazura cu ciocolata:

Puneti pe foc smantana impreuna cu ciocolata rupta in bucati mici.

Lasati numai sa se topeasca ciocolata, nu fierbeti .

Luati de pe foc si amestecati bine.

Cu o lingura sau cu un posh decorati prajitura.

 Dati la rece pentru a se intari si glazura.

Decorati cu fructe de padure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de mascarpone si fructe de padure (sans gluten, low carb)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu lamaie a la Gaby_D