O prajitura cu multa ciocolata si blat de bezea cu nuca, un adevarat deliciu. Un deliciu care iti rasfata papilele gustative.
Blat:
Blatul:
Am folosit o tava de 25x20 cm si am copt o singura foaie pe care am taiat-o apoi in 3 bucati. A fost destul de greu de taiat, iar cand voi repeta reteta o sa coc separat 3 foi.
Cuptorul l-am pornit si l-am fixat pe 180 grade C.
Albusurile cu esenta de rom si praful de sare le batem pana cand devin spumoase. Adaugam zaharul. Cand albusurile devin tari ca si o bezea adaugam nuca,faina,cacao si praful de copt (nuca,faina,cacao si praful de copt este bine sa le amestecam inainte intr-un vas si de acolo sa punem pe rand cate o lingura amestecand continuu).
Amestecam pana cand se incorporeaza foarte bine.
Compozitia obtinuta, eu recomand sa fie impartita in 3 parti egale si sa le coacem pe rand. Dupa cum am spus mai sus, eu am copt o singura foaie dar a fost greu sa o tai.
Lasam sa se raceasca. Nu trebuie copt mai mult de 10-15 minute.
Crema:
Intr-o craticioara punem galbenusurile, zaharul,cacao,amidonul si laptele. Pe foc mic incalzim compozitia amestecand tot timpul pana cand se ingroasa (aproximativ 10 minute). Cand crema are consistenta adaugam ciocolata taiata in cuburi si continuam sa amestecam pana cand ciocolata este topita si incorporata in crema.Luam crema de pe foc si lasam sa se raceasca pentru 5-10 minute. Adaugam untul portionat. Amestecam foarte bine si lasam crema sa se raceasca.
Asamblare:
Crema o impartim in 3 parti egale.
Luam o foaie sau o bucata de blat,turnam crema,nivelam,apoi blat si iar crema si inca o data. Deasupra trebuie sa fie crema.
Peste crema nivelata presaram fulgi de cocos,de migdale sau nuci tocate grosier.
Punem prajitura la rece si o servim rece.